EKO-OKULLAR PROGRAMI

Eko-Okullar Programi okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkinma egitimi vermek için uygulanan bir programdir. Katilimci yaklasimiyla okullardaki ögrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluslarini (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alirlar. Program, okullarda ISO 14001/EMAS üzerine kurulmus bir çevre yönetim sisteminin uygulanmasini da saglar.

Program ülkemizde Türkiye Çevre Egitim Vakfi tarafindan 1995 yilindan beri yürütülmektedir. Uluslararasi sayginligi yüksek olan Eko-Okullar Programi 2013-2014 egitim-ögretim yili itibari ile ABD, Almanya, Fransa, Portekiz, Rusya dahil olmak üzere toplam 56 ülkede uygulanmaktadir. Eko-Okullar Programi kapsaminda 56.000'den fazla okula, 13.000.000'dan fazla ögrenciye ve 1.170.000'den fazla ögretmene ulasilmistir.

Programin içeriginde yer alan 7 adim ile ögrenciler yerel düzeyde projeler gerçeklestirir ve hem bireysel hem de çevresel bilinçlenmeyi saglarlar. Eko-Okul komitesinin çalismalari sirasinda yerel halk ve yöneticiler ile kurdugu diyaloglar ayni zamanda onlara iyi bir yurttaslik egitimi saglar ve kendini ifade yeteneklerini güçlendirir. Ögrenciler Eko-Okullar Programi ile iletisim, arastirma, sorgulama, problem çözme ve düsünme becerilerini gelistirme sansi elde ederler. Bunlarin yani sira ögrencilerin tüketim aliskanliklari ve dogal kaynaklari kullanma bilinçleri gelisir.

Eko-Okullar Programi her sene farkli aktiviteler ile tüm okul toplulugunun ve ögrencilerin çevre bilincinin gelismesine yardimci olur. 2 sene süresince üstün basari gösteren okullar Yesil Bayrak alma hakki kazanirlar. Yesil Bayrak, uluslararasi düzeyde taninan ve sayginligi olan, çevreye duyarli okulu simgeleyen bir eko-etikettir.
TED Rönesans Koleji 2014 – 2015 egitim ögretim yilinda Eko Okul olmak için gerekli basvurulari tamamlamis ve yesil bayrak alma sürecinde etkinliklerine baslamistir.