TED Rönesans Kolejinde, her biri 24 öğrenci kapasiteli olmak üzere ortaokulda 2 adet, lise bölümünde ise Fizik, Kimya ve Biyoloji dersleri için toplam 3 adet tam donanımlı Fen laboratuvarı bulunmaktadır. Sadece öğretmenin kontrolünde olan ana kumanda sayesinde öğrencilerin elektrik ve su erişimlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirmeleri sağlanır. Ortaokul bölümünde 3 boyutlu modeller, gelişen çağa ayak uyduran deney materyalleri ve elektronik aletler ile TED Rönesans Koleji öğrencileri bilimi yaşayarak ve zevk alarak öğrenirler. Laboratuvarlarımızda kuvvet ve hareket, maddenin özellikleri, ısı ve sıcaklık, hücre ve özellikleri gibi bir çok farklı alanda deneyler dersler içerisinde yapılmakta ve deney föyleri ile çalışmanın takibi sağlanmaktadır.