Fen Laboratuvarı

TED Rönesans Koleji’nde, her biri 24 öğrenci kapasiteli olmak üzere ortaokulda 2 adet, lise bölümünde ise Fizik, Kimya ve Biyoloji dersleri için toplam 3 adet tam donanımlı Fen laboratuvarı bulunmaktadır. Sadece öğretmenin kontrolünde olan ana kumanda sayesinde öğrencilerin elektrik ve su erişimlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirmeleri sağlanır.

Ortaokul bölümünde 3 boyutlu modeller, gelişen çağa ayak uyduran deney materyalleri ve elektronik aletler ile TED Rönesans Koleji öğrencileri bilimi yaşayarak ve zevk alarak öğrenirler. Laboratuvarlarımızda kuvvet ve hareket, maddenin özellikleri, ısı ve sıcaklık, hücre ve özellikleri gibi bir çok farklı alanda deneyler dersler içerisinde yapılmakta ve deney föyleri ile çalışmanın takibi sağlanmaktadır.

Biyoloji laboratuvarımızda; öğrencilerimizin detaylı kesit gözlemleri yapabileceği mikroskoplarımız; Ph testleri uygulayabileceği materyallerimiz bulunmaktadır. Gözleme dayalı çalışabilmeleri için iskelet modeli, insan anatomik yapı modeli, hücre modeli ve hücre bölünmelerinin basamaklarının ayrıntılı modeli ve DNA modeli gibi hazır materyallerimizle de geniş çalışma olanaklarına sahiptirler.

Kimya laboratuvarımızda madde ve atom konulu deneyleri gerçekleştirmekte, kimyasal tepkime deneylerini uygulamaktadırlar. Gerekli tüm kimyasal malzemelerin temini ile çalışmalarını ders içerisinde uygulayabilmektedirler.

Fizik laboratuvarımızda madde ve özellikleri, kuvvet ve hareket, ısı ve sıcaklık, ve elektrostatik konulu deneyler gösteri sunumu şeklinde gerçekleştirmeleri sağlanmaktadır. Gerekli olduğu noktalarda diğer fen laboratuvarlarından destek alınarak öğrenci deneyleri yapılabilmektedir.