Lise Eğitim ve Öğretim

TED RÖNESANS KOLEJİ LİSESİ

TED Rönesans Koleji Lisesi; 1 Yıl Hazırlık ve 4 yıl lise olmak üzere 1 + 4 yıllık “Hazırlık Sınıfı Bulunan Özel Lise” yapısına sahiptir.
TED Rönesans Koleji Lisesi  2016- 2017 Akademik yılında hazırlık sınıfı olarak eğitim ve öğretime başlamıştır.
İletişimin daha da önem kazandığı ve karakterin oturmaya başladığı lise yılları, öğrenciler için her zaman özeldir. Bu yıllarda öğrenciler, yeteneklerini ve ilgi alanlarını anlamlandırıp, hayatlarının geri kalanında nasıl kullanacaklarını ve meslek seçimlerinde nasıl değerlendireceklerini kararlaştırmaya başlar.

Bu doğrultuda Lise öğrencilerimiz TED Rönesans Koleji danışman öğretmenleri ve kariyer planlama uzmanları ile (yurt içi ve yurt dışı) mesleki olgunlaşma süreçlerinde birlikte olma fırsatı bulur.

TED Rönesans Koleji Lise Eğitim – Öğretim Uygulamaları

Cambridge IGCSE (International General Certificate of Secondary Education) Programı
Dünya çapında birçok akademik kurum ve işveren tarafından kabul gören bilgiyi kullanma, sözel beceriler, sorun çözme, inisiyatif alma, ekip çalışması ve sorgulama becerileri gibi temel becerileri geliştiren, birçok üniversitede hazırlık sınıfından muafiyet sağlayan Uluslararası Genel Orta Öğretim Sertifikası Programı.
Advanced Placement ( AP )
Altmıştan fazla ülkede uygulanan, yurtdışındaki üniversitelerde okumak isteyen öğrencilerin üniversite kabulünde avantaj sağlayan, bunun yanı sıra öğrencinin program içerisinde aldığı ve başarılı olduğu derslerden muaf tutulmasına olanak veren Advanced Placement (AP) Programı.

BTEC ( Business and Technology Education Council )
British Council ortaklığında yürütülen ve MEB mevzuatına uygun, uluslararası geçerliliğe sahip, öğrencilere hayallerindeki mesleklere ilişkin yeterlikleri kazandırmak ve onları sektörün önde gelen firmaları için tercih edilen bireyler haline getirmeyi hedefleyen bir meslek edindirme programı olan Business and Technology Education Council (BTEC) Programı.

TED-Kanada Uluslarası Öğrenci Değişim Programı
Türk Eğitim Derneği ile Kanada Hükümeti arasında imzalanan Kanada Eğitim Anlaşması kapsamında öğrencilerin çift diploma almasını sağlayan TED-Kanada Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci Değişim Programıdır. TED-Kanada Uluslarası Öğrenci Değişim Programı ile öğrenciler erken yaşta farklı kültürlerle bir araya gelip, farklı ortamlara adaptasyon sürecini güvenli bir ortamda geçirme, sorumluluk alma, sanat ve spor alanlarında çalışmalar yapma ve Kanada üniversitelerine kolay geçiş olanağına sahip olur.

Uploaded Image