Uluslararası Kültür Programları

Londra, ABD, Avrupa. Bu üç basit sözcük; öğrencilerin hayal güçlerini ateşleyip akranları ile seyahat edip muhteşem yerler görmeye teşvik edebilir. Kültür programımızın odak noktası; 7., 8. sınıf ve lise öğrencilerinin, öğretmenleri ve arkadaşları ile birlikte canlı şehirleri tecrübe etmelerini sağlamaktır. Programların akademik bir öğesi (her gün sabah erken saatlerde düzenlenen dil dersleri) olsa da, asıl odak noktası kültürdür -müzeler, sanat galerileri, restoranlar, alışveriş, futbol stadyumları, müzikaller, tema parkları, vb. yerlerdir. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Londra gezisi ile başladık ve 19 öğrencimiz, ev sahibi ailelerde kalarak programa katıldılar, sabahtan akşama kadar gezerek şehri her yönüyle tanıdılar. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için seçilen şehir ise Madrid.

1. Seçilen şehir duyurulur (Ekim/Kasım)
  2. Broşürler dağıtılır (Ekim/Kasım)
  3. Öğrenciler kaydolurlar (Kasım)
  4. Vizeler ve seyahat belgeleri hazırlanır (yaklaşık olarak Aralık – Mart ayları arasında).
  5. Temmuz (Madrid için 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Nisan ayındaki çeyrek dönem tatilinde) Öğrenciler ve görevli öğretmenler, seçilen şehre giderler.