Yurt İçi Kariyer Danışmanlığı

Yurt içi kariyer danışmanlığı birimi, hedefi ulusal sınavlara hazırlanarak eğitimini yerel üniversitelerde devam edecek öğrenci ve velilerine süreçlerinde destek olmaktır.

TED Rönesans Koleji yurt içi kariyer danışmanlığı birimi olarak amacımız; öğrencilerin kendilerine uygun olan meslek ve üniversite seçimlerine rehberlik etmektir.

Danışmanlık çalışmalarımız,

• Öğrencilerin kendi yeteneklerini, ilgilerini ve becerilerini keşfetmeleri,
  • Hızlı değişen dünyanın iş ve meslek alanlarından haberdar olmaları,
  • Mesleki ve üniversite süreçlerinde sağlıklı seçim yaparken hem ulusal hem de uluslararası güncel bilgilere sahip olmalarını kapsayan, bütünsel değerlendirilen bir süreçtir.

Bu çerçevede; her öğrencimizin tüm lise yaşamları boyunca oluşturacakları kariyer portföyleri için şu çalışmalar gerçekleştirilir:

Bireysel gözlem ve görüşmeler

• Kendini tanıma ve farkındalık artırıcı çalışmalar
  • Üniversite ve meslek tanıtımları
  • Kariyer günü
  • Üniversite tanıtım gezileri
  • Mesleki gölge programı
  • Ders seçim süreçlerine destek
  • Sınav kaygısı, motivasyon, ilgi, beceri, yetenek ve değer çalışmaları

Danışmanlık hizmetimiz, lisemizde yer alan her seviyeden öğrenciye verilmektedir.

Yurt içi danışmanımız Ayça Baysal Özbatır'a ayca.ozbatir@tedronesans.k12.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Ayça Baysal Özbatır

Marmara Üniversitesi PDR Bölümünden mezun olduktan sonra aynı üniversitede yüksek lisans  eğitimini tamamlamıştır. 19 yıldır çeşitli özel okullarda ergen gruplarıyla hem psikolojik danışman hem de kariyer danışmanı olarak çalışmaktadır.  Uludağ Üniversitesinden öğrenci koçluğu sertifikası almıştır. Yurt içi eğitim konusunda danışmanlık vermektedir.  Ergenlik süreci, mesleki rehberlik, kariyer koçluğu gibi konular da güncel bilgileri takip etmek, yeni çalışmalarla ilgili bilgi sahibi olmak için çeşitli konferans, seminer ve sempozyumlara katılmaktadır. Çeşitli üniversitelerle de işbirliği için de çalışmalarını yürütmektedir.

Uploaded Image